Dränering av källare & husgrund

Dränering källare i Varberg

Varför är dränering viktigt?

I marken och jorden omkring och under bostaden finns vatten och fukt. Detta gör att fukt ständigt försöker tränga sig in i husgrunden eller källaren. Om man väntar för länge med en dränering kan det bli mögel och fuktskador i fastigheten. Detta kan i sin tur innebära stora ekonomiska påföljder i form av en större renovering.

Det finns olika metoder av dränering för att förhindra fukten att tränga sig in och bilda fuktskador. En metod är att ersätta jorden med grus som gör att vattnet försvinner snabbare. En annan metod är att lägga dit en textilduk och speciella dräneringsrör för att leda bort vattnet. Det finns flertal olika metoder och vi ser till att använda den metod som passar bäst för just ditt hus, i samarbete med de leverantörer som finns på marknaden.

När är det dags att dränera källaren?

Den vanligaste anledningen för dränering av källare är fuktproblem. Det kan också vara att du vill inreda källaren till bostad. Att dränera är en bra investering för att få ett bättre inomhusklimat och lägre uppvärmningskostnad. Källaren får även varmare väggar och källarkänslan minskas. Vi arbetar med privatpersoner och företag, där vi hjälper till att dränera allt från ett hus till ett helt bostadsområde. 

Vi är specialister på dränering och fuktisolering där vi utför hela entreprenaden på ett snabbt och smidigt sätt. Vi på Miljöschakt Väst AB arbetar i Varberg med omnejd. Kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Dränering av källare i Varberg